Pluggen

Voor betonnen en stenen oppervlakken, wordt meestal gebruikt gemaakt van expansiepluggen. Deze pluggen werken door middel van een mechanisch principe waarbij een metalen strook wordt uitgerekt en zo de plug vastzet in het gat.

Voor houten oppervlakken wordt gebruik gemaakt van houtpluggen. Deze worden gedreven in het gat met behulp van een hamer. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten en zijn gemakkelijk aan te passen aan de dikte van het hout.

Voor gipsplaten of andere zachte materialen, wordt vaak gebruik gemaakt van pluggen met een schroefdraad. Deze pluggen worden gedraaid in het gat met behulp van een schroevendraaier. Deze pluggen zijn stevig en duurzaam, en bieden een veilige houvast voor ophangsystemen.

Als u een plug gaat gebruiken, is het belangrijk om te weten welk type plug geschikt is voor uw specifieke project en welk gewicht de plug kan dragen. Gebruik altijd de juiste gereedschappen en volg de aanwijzingen op de verpakking.

In het algemeen zijn pluggen een eenvoudig en efficiënt hulpmiddel voor doe-het-zelvers, die een veilige en stevige bevestiging garanderen voor een breed scala aan ophangsystemen.

Groot assortiment doe-het-zelf artikelen

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder