Bouten

Bouten zijn lange staven met een schroefdraad aan één uiteinde en een kop aan het andere uiteinde. Ze worden gebruikt in combinatie met moeren, die worden gebruikt om de bout vast te draaien aan een ander onderdeel. Zo worden twee onderdelen aan elkaar verbonden, dit kan zowel permanent als tijdelijk zijn.

Er zijn verschillende soorten bouten en moeren. Hexagonale moeren, waarvan de kop zeskantig is, zijn de meest voorkomende. Er zijn ook bouten met een ronde kop en bouten met een zeskantige kop.

Er zijn ook specifieke bouten voor specifieke doeleinden, zoals bijvoorbeeld veiligheidsbouten, die een extra beveiliging bieden tegen losdraaien, en bouten met langere lengte die gebruikt worden voor het verbinden van onderdelen in diepere gaten.

Het materiaal waarvan bouten en moeren gemaakt zijn, is ook belangrijk. Er zijn bouten en moeren vervaardigd uit roestvrij staal, messing, aluminium, enz. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, zoals weerstand tegen corrosie, sterkte, enz.

In het algemeen zijn bouten en moeren onmisbare hulpmiddelen voor de constructie- en reparatie-industrie. Ze bieden een veilige en betrouwbare manier om onderdelen aan elkaar te verbinden en zijn beschikbaar in een breed scala van maten, vormen en materialen.

Groot assortiment doe-het-zelf artikelen

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder